Fietsenwinkel.nl stopt na Batavus ook met Gazelle

Fietsenwinkel.nl beëindigt per 1 januari zijn samenwerking met fietsenmerk Gazelle. Beide partijen kwamen er niet uit in de gesprekken over een nieuw contract.

Fietsenwinkel.nl-eigenaar International Bike Group (IBG) en Gazelle kwamen deze week in een patstelling terecht. IBG-topman Davy Louwers zegt dat de onafhankelijkheid van het bedrijf in het geding was, en zich niet te willen laten leiden door de levervoorwaarden en het verdienmodel waar dealers zich aan moeten onderwerpen. De onenigheid gaat onder meer over de hoeveelheid winkelvloeroppervlak die voor Gazelle-fietsen wordt gereserveerd en welke additionele diensten aan klanten worden geleverd.

Consumenten die al een Gazelle-fiets gekocht hebben of nog dit jaar aanschaffen, kunnen volgens Louwers nog steeds rekenen op service. Ook geeft hij aan dat de deur in de toekomst open blijft staan voor Gazelle.

Met Gazelle verliest Fietsenwinkel.nl een tweede grote leverancier in korte tijd. Vorig jaar nam de retailer al afscheid van Accell, het moederbedrijf van Batavus en Sparta. Ook daar waren de voorwaarden voor een nieuw samenwerkingscontract het struikelblok. 
 

Reacties 10


Ron Haker 9 sep, 14:51

Het is dus andersom.


G Hagr 9 sep, 15:05

Dus Gazelle stopt met fietsenwinkel.nl.
Dat verbaast mij niets. De service is denk ik het grootste struikelblok. Gazelle gaat altijd voor kwaliteit.


A postma 9 sep, 19:54

Deskundige Haker vervuild hier ook al de media.

Als fietswinkel niet wil voldoen aan de voorwaarden omdat dat niet bij de policy past voldoen zijn niet meer aan de door Gazelle gestelde voorwaarden zodat Gazelle idd de samenwerking opzegd. Echter de keus om dit wel of niet te doen lag dus bij fietswinkel.

Wij zijn twee seizoenen geleden ook gestopt met Gazelle wij zagen dit aankomen namelijk. De vertegenwoordiger is wel drie langs geweest om ons te overtuigen om dealer te blijven, niet gedaan dus. Dit jaar koersen wij af op ons beste jaar ever mbt netto resultaat.


Jop Jomans 9 sep, 20:57

Dit soort winkels zijn alleen maar gericht op verkoop. De macht van het grote getal geldt hierbij. Maar op deze manier maken zij de hele handel kapot voor de echte fietsenmaker. Dus terecht besluit van Gazelle zou ik zeggen.


René Leus 10 sep, 07:20

Ik zou me ook niet alles laten opdringen door de leverancier.
Grote oppervlakte voir gazelle en weinig marges . De fietsen zijn gewoon veel te duur ..
Er zijn gewoon meer fietsen met goede kwaliteiten en voor een redelijke prijs.
Als je kijkt wat een fiets kost... eigenlijk belachelijk ..de gewone fiets begint bij 750 euro . Voor de fietsplanregeling kon je een fiets van 400 euro kopen met alles erop en eraan.
Nu is standaard vanaf 750 euro.
Wil je Electrisch.. moet je er minstens 2000 euro bij betalen voor een motortje en een accu ..
Gewoon belachelijk als je het goed bekijkt .


H H 10 sep, 08:36

De concurrentie klopt op de deur....
De gevestigde merken voelen de hete adem in hun nek, vooral zo doorgaan Gazelle, Sparta, Batavus etc.... En jullie zijn niet meer de grootsten. Arrogantie ten top.


Jack van Essen 10 sep, 08:40

Ben het helemaal eens dat de merk e-bikes veel te duur zijn wat is een merk zoals gazelle, sparta of batavus alleen het frame maken ze zelf de rest is alleen van andere fabrikanten zijn alleen nog montage bedrijven.


Gerard Be 10 sep, 10:38

Pon nederland denkt nog steeds dat ze op een troontje zitten, dat willen ze nu met Gazelle ook proberen. En met een eigen frame en verder geimporteerde onderdelen ben je geen betere fiets dan een ander.


Ron van Gameren 10 sep, 19:00

Heb een Gazelle Orange gehad. Meteen spijt van mijn keuze. Nu een ander merk en happy. Gazelle teert nog op de goede naam uit het verleden. Tegenwoordig zijn er heel veel goede aanbieders. Vergt wat tijd om hier in te duiken, maar ik vindt dat juist leuk.


Hans de jager 12 sep, 15:24

Goed van fietsenwinkel.nl dat ze stoppen ermee, die grote merken eisen van alles waardoor de consument hierdoor de lul is !
Nu kunnen we waarschijnlijk veel betere fietsen voor minder geld vinden volgend jaar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!