Fietsenwinkel.nl stopt na Batavus ook met Gazelle

Fietsenwinkel.nl stopt na Batavus ook met Gazelle

Fietsenwinkel.nl beëindigt per 1 januari zijn samenwerking met fietsenmerk Gazelle. Beide partijen kwamen er niet uit in de gesprekken over een nieuw contract.

Fietsenwinkel.nl-eigenaar International Bike Group (IBG) en Gazelle kwamen deze week in een patstelling terecht. IBG-topman Davy Louwers zegt dat de onafhankelijkheid van het bedrijf in het geding was, en zich niet te willen laten leiden door de levervoorwaarden en het verdienmodel waar dealers zich aan moeten onderwerpen. De onenigheid gaat onder meer over de hoeveelheid winkelvloeroppervlak die voor Gazelle-fietsen wordt gereserveerd en welke additionele diensten aan klanten worden geleverd.

Consumenten die al een Gazelle-fiets gekocht hebben of nog dit jaar aanschaffen, kunnen volgens Louwers nog steeds rekenen op service. Ook geeft hij aan dat de deur in de toekomst open blijft staan voor Gazelle.

Met Gazelle verliest Fietsenwinkel.nl een tweede grote leverancier in korte tijd. Vorig jaar nam de retailer al afscheid van Accell, het moederbedrijf van Batavus en Sparta. Ook daar waren de voorwaarden voor een nieuw samenwerkingscontract het struikelblok. 
 

Reacties

Het is dus andersom.

Geplaatst door Ron Haker op 9 september 2019 om 14:51

Dus Gazelle stopt met fietsenwinkel.nl.
Dat verbaast mij niets. De service is denk ik het grootste struikelblok. Gazelle gaat altijd voor kwaliteit.

Geplaatst door G Hagr op 9 september 2019 om 15:05

Deskundige Haker vervuild hier ook al de media.

Als fietswinkel niet wil voldoen aan de voorwaarden omdat dat niet bij de policy past voldoen zijn niet meer aan de door Gazelle gestelde voorwaarden zodat Gazelle idd de samenwerking opzegd. Echter de keus om dit wel of niet te doen lag dus bij fietswinkel.

Wij zijn twee seizoenen geleden ook gestopt met Gazelle wij zagen dit aankomen namelijk. De vertegenwoordiger is wel drie langs geweest om ons te overtuigen om dealer te blijven, niet gedaan dus. Dit jaar koersen wij af op ons beste jaar ever mbt netto resultaat.

Geplaatst door A postma op 9 september 2019 om 19:54

Dit soort winkels zijn alleen maar gericht op verkoop. De macht van het grote getal geldt hierbij. Maar op deze manier maken zij de hele handel kapot voor de echte fietsenmaker. Dus terecht besluit van Gazelle zou ik zeggen.

Geplaatst door Jop Jomans op 9 september 2019 om 20:57

Ik zou me ook niet alles laten opdringen door de leverancier.
Grote oppervlakte voir gazelle en weinig marges . De fietsen zijn gewoon veel te duur ..
Er zijn gewoon meer fietsen met goede kwaliteiten en voor een redelijke prijs.
Als je kijkt wat een fiets kost... eigenlijk belachelijk ..de gewone fiets begint bij 750 euro . Voor de fietsplanregeling kon je een fiets van 400 euro kopen met alles erop en eraan.
Nu is standaard vanaf 750 euro.
Wil je Electrisch.. moet je er minstens 2000 euro bij betalen voor een motortje en een accu ..
Gewoon belachelijk als je het goed bekijkt .

Geplaatst door René Leus op 10 september 2019 om 07:20

De concurrentie klopt op de deur....
De gevestigde merken voelen de hete adem in hun nek, vooral zo doorgaan Gazelle, Sparta, Batavus etc.... En jullie zijn niet meer de grootsten. Arrogantie ten top.

Geplaatst door H H op 10 september 2019 om 08:36

Ben het helemaal eens dat de merk e-bikes veel te duur zijn wat is een merk zoals gazelle, sparta of batavus alleen het frame maken ze zelf de rest is alleen van andere fabrikanten zijn alleen nog montage bedrijven.

Geplaatst door Jack van Essen op 10 september 2019 om 08:40

Pon nederland denkt nog steeds dat ze op een troontje zitten, dat willen ze nu met Gazelle ook proberen. En met een eigen frame en verder geimporteerde onderdelen ben je geen betere fiets dan een ander.

Geplaatst door Gerard Be op 10 september 2019 om 10:38

Heb een Gazelle Orange gehad. Meteen spijt van mijn keuze. Nu een ander merk en happy. Gazelle teert nog op de goede naam uit het verleden. Tegenwoordig zijn er heel veel goede aanbieders. Vergt wat tijd om hier in te duiken, maar ik vindt dat juist leuk.

Geplaatst door Ron van Gameren op 10 september 2019 om 19:00

Goed van fietsenwinkel.nl dat ze stoppen ermee, die grote merken eisen van alles waardoor de consument hierdoor de lul is !
Nu kunnen we waarschijnlijk veel betere fietsen voor minder geld vinden volgend jaar.

Geplaatst door Hans de jager op 12 september 2019 om 15:24

Laatste nieuws

RetailTrends