John van der Ent: 'V&D was nog te redden'

John van der Ent: 'V&D was nog te redden'

De beeldvorming dat V&D hoe dan ook niet meer te redden was klopt niet. Dat zegt John van der Ent, de laatste ceo van de warenhuisketen, in het septembernummer van RetailTrends. “Maar van die beeldvorming kun je het niet winnen.”

Van der Ent dacht dat het hem zou lukken V&D weer op de rit te krijgen, maar kreeg naar eigen zeggen de tijd niet. Hij zegt dat er tot de laatste maanden een ‘ongelooflijke drive’ binnen de organisatie was, ondanks de moeilijke situatie. “Het was over en uit en dat had niet gehoeven.” Meer wil de voormalig V&D-topman er niet over kwijt, omdat het faillissement nog onder de curator is.

Van der Ent zegt verder veel te hebben geleerd van de samenwerking met Anton Dreesmann. Hij wijst erop dat iedereen bewondering voor hem had toen hij ‘zowat de hele wereld’ bij elkaar kocht, maar dat hij later het verwijt kreeg er een puinhoop van te hebben gemaakt. “Nog een les: achteraf kan iedereen altijd zijn gelijk halen, dat is zo makkelijk.”

John van der Ent doet zijn uitspraken in de serie Retaillessen, waarin maandelijks een ervaren retailer vertelt over wat hij geleerd heeft tijdens zijn carrière. De voormalig V&D-ceo en huidig topman van Spar gaat verder onder meer in op zijn talloze reorganisaties, zijn periode bij Makro en zijn huidige functie. Klik hier om het artikel digitaal te lezen
 

Reacties 1


Machiel R 13 sep, 18:01

Met alle respect en natuurlijk is het achteraf makkelijk praten, maar het verbaasd mij dat dhr. van der Ent hier zelf nu nog in gelooft.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!