Na honderd jaar valt het doek voor eerste vestiging Aldi

Na honderd jaar valt het doek voor eerste vestiging Aldi

Na ruim honderd jaar is het einde nabij voor de allereerste vestiging van de Duitse discounter Aldi. De winkel aan de Huestraße in Essen is te klein geworden en zal worden vervangen door een twee keer zo groot filiaal in de directe omgeving. De bouw begint nog dit jaar en is volgend jaar waarschijnlijk afgerond.

Bakker Karl Albrecht en zijn echtgenote Anna Siepmann openden in het voorjaar van 1913 eerst een bakkerij in de Huestraße. Zes jaar later verkasten ze naar het pand ernaast, nummer 89, en maakten er een levensmiddelenwinkel van. Hun zonen Theo en Karl Albrecht namen de winkel in 1945 over van hun moeder, die sinds de dood van haar man twee jaar eerder alleen de leiding had. Ze bouwden na de Tweede Wereldoorlog een keten van discountwinkels op, die begin jaren zestig werd gesplitst in Aldi Nord en Aldi Süd.

De winkel in Essen valt onder Aldi Nord. Die organisatie meldt dat nog niet duidelijk is wat met het zogenoemde Stammhaus gaat gebeuren. "Tal van opties worden op dit moment onderzocht met geïnteresseerden." De familie wil graag dat het pand in handen blijft van het concern.

Foto: ALDI Einkauf Gmbh & Co. oHG

Reacties

Aldi museum van maken 😊

Geplaatst door Gert Domhof op 21 september 2019 om 16:09

Ja laat het pand bestaan als voorbeeld hoe het is begonnen ,met als het kan de dingen die in die tijd te koop waren .

Geplaatst door Henk. Aalders op 22 september 2019 om 20:43

Laatste nieuws

RetailTrends