Na honderd jaar valt het doek voor eerste vestiging Aldi

Na ruim honderd jaar is het einde nabij voor de allereerste vestiging van de Duitse discounter Aldi. De winkel aan de Huestraße in Essen is te klein geworden en zal worden vervangen door een twee keer zo groot filiaal in de directe omgeving. De bouw begint nog dit jaar en is volgend jaar waarschijnlijk afgerond.

Bakker Karl Albrecht en zijn echtgenote Anna Siepmann openden in het voorjaar van 1913 eerst een bakkerij in de Huestraße. Zes jaar later verkasten ze naar het pand ernaast, nummer 89, en maakten er een levensmiddelenwinkel van. Hun zonen Theo en Karl Albrecht namen de winkel in 1945 over van hun moeder, die sinds de dood van haar man twee jaar eerder alleen de leiding had. Ze bouwden na de Tweede Wereldoorlog een keten van discountwinkels op, die begin jaren zestig werd gesplitst in Aldi Nord en Aldi Süd.

De winkel in Essen valt onder Aldi Nord. Die organisatie meldt dat nog niet duidelijk is wat met het zogenoemde Stammhaus gaat gebeuren. "Tal van opties worden op dit moment onderzocht met geïnteresseerden." De familie wil graag dat het pand in handen blijft van het concern.

Foto: ALDI Einkauf Gmbh & Co. oHG

Reacties 2


Gert Domhof 21 sep, 16:09

Aldi museum van maken 😊


Henk. Aalders 22 sep, 20:43

Ja laat het pand bestaan als voorbeeld hoe het is begonnen ,met als het kan de dingen die in die tijd te koop waren .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!