Amazon wil Amazon Go-concept naar vliegvelden en bioscopen brengen

Amazon wil Amazon Go-concept naar vliegvelden en bioscopen brengen

Amazon wil begin volgend jaar met andere partijen samenwerken om zijn Amazon Go-concept verder uit te rollen. De Amerikaanse internetgigant wil op deze manier zijn aanwezigheid in de fysieke retail sneller uitbreiden.

Amazon wil zijn Amazon-winkels onder meer naar luchthavens en bioscopen brengen, meldt CNBC. Zo zou het bedrijf in gesprek zijn met CIBO Express, dat meer dan honderd winkels op verschillende luchthavens heeft. Ook zou het bedrijf willen samenwerken met de bioscoopketen Cineworld.

Door de samenwerking met andere partijen kan Amazon in een sneller tempo en tegen lagere kosten bouwen aan de uitbreiding van zijn fysieke winkels. Daarnaast helpt het de internetreus obligaties te vormen met bedrijven die Amazon anders als concurrentie beschouwen.

Op dit moment bestaan er zestien Amazon Go-winkels. Eerder dit jaar opende het bedrijf in New York de eerste vestiging waarbij ook met contant geld betaald kan worden. Het gerucht gaat dat Amazon het plan heeft om in 2021 drieduizend Amazon-winkels geopend te hebben, maar de internetgigant heeft deze getallen of plannen nooit bevestigd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!