Algemeen directeur Bruna vertrekt: 'Ik heb mijn hoofddoelstelling behaald'

George Steur stopt per 1 december als algemeen directeur bij Bruna. Hij wordt opgevolgd door Stefan Hutten, die sinds begin dit jaar deel uitmaakt van de directie van de winkelketen. Hutten is ook ceo van de Shared Stories Group, de enige aandeelhouder van Bruna.

Steur staat sinds september 2017 aan het roer bij Bruna. Onder zijn leiding is een nieuwe winkelformule ontwikkeld. Bruna wil consumenten helpen te ontspannen via de pijlers lezen, schrijven, maken, leren, spelen en doen. "Het team staat, de koers is duidelijk", zegt Steur. "Er is zelden een goed moment om afscheid te nemen van een mooie organisatie. Bruna is en blijft dat. Maar ik heb mijn hoofddoelstelling behaald om maatregelen te nemen die de keten richting winstgevendheid leiden."

Vorig jaar was de ebitda van Bruna 1,4 miljoen euro negatief, maar dat was wel een flinke verbetering ten opzichte van 2017. Toen stond de winkelketen 5,5 miljoen euro in de min. Bruna verwacht voor dit jaar een verdere verbetering. De nieuwe topman Hutten zegt dat er een stevig fundament is neergelegd voor Bruna waarop de komende tijd verder kan worden gebouwd. RetailTrends sprak eind juli uitgebreid met George Steur over de nieuwe strategie.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!