Aantal plastic voedselverpakkingen in Nederland stijgt

Het plasticverbruik in Nederland blijft groeien, vooral door verpakte voedingsmiddelen. In totaal gebruiken we jaarlijks 26 miljard stuks plastic voedselverpakkingen. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau.

Van de in totaal ruim 500 miljoen kilo plastic verpakkingsmateriaal die in Nederland jaarlijks op de markt komt, is ruim veertig procent bestemd voor voedingsmiddelen en dranken. Per Nederlander komt het verbruik neer op meer dan 1500 stuks plastic per jaar, omgerekend vier stuks per dag. 

De groei van het plasticverbruik is vooral te wijten aan de bevolkingsgroei; die zorgt elk jaar voor een toename van zo’n honderd miljoen verpakkingen. 
Daarnaast worden steeds meer producten in plastic verpakt, met name in supermarkten. Zo gold dat in 2014 nog voor zeventig procent van de onbewerkte groente, waar dat in 2018 76 procent was. Bij fruit ging het percentage plastic verpakkingen van 56 naar zestig. 

Voedingsreus Unilever maakte onlangs bekend dat ze het gebruik van plastic verpakkingen binnen vijf jaar wereldwijd wil halveren. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!