Reind Wolthers, voormalig directeur van de franchisevereniging van bouwmarktketen Formido, gebruikte jarenlang geld van de franchiseonderneming voor privédoeleinden. De rechter heeft bepaald dat hij daarom nu 88 duizend euro moet terugbetalen. Dat meldt RTL Z.

Wolthers deed volgens de stichting met het geld van de franchisevereniging betalingen in onder meer een jeanswinkel, de MediaMarkt en op campings. Ook zou hij met het geld aankopen hebben gedaan bij concurrenten van de bouwmarkt. 

In 2017 werd Wolthers op staande voet ontslagen, toen uit onderzoek bleek dat hij geld van de franchisevereniging voor eigen doeleinden gebruikte. Hij vocht het ontslag aan en claimde 570 duizend euro, maar verloor de zaak. Na die zaak stapte de franchiseonderneming naar de rechter voor een financiële claim van 88 duizend euro. De rechtbank in Groningen heeft de stichting grotendeels gelijk gegeven en heeft de claim toegekend. Wel moet Formido Wolthers nog zevenduizend euro betalen door een deels onterechte verrekening op zijn salaris en zijn aanspraak op een bonus in 2017. Wolthers gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

De franchisevereniging stond sinds de oprichting eind jaren negentig onder leiding van Wolthers, die daarvoor al 22 jaar als ondernemer een Formido-vestiging onder zijn hoede had.