DHL Parcel heeft op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel een groot pakketsorteercentrum geopend. Het is naar eigen zeggen het grootste en groenste sorteercentrum van de Benelux.

Per dag kunnen tot een half miljoen pakketten worden verwerkt voor 240 locaties. Daaronder vallen de 140 depots en 21 sorteercentra van DHL in de Benelux en bestemmingen in alle landen van Europa. Dat maakt late aanlevertijden voor verzenders en webshops mogelijk, die hiermee tot 10.00 uur kunnen aanleveren voor bezorging aan huis op dezelfde dag in geheel Nederland.

Met de bouw is een investering gemoeid van 84 miljoen euro; de grootste investering van DHL in Nederland tot nu toe. Het sorteercentrum is volgens DHL hard nodig, omdat het bedrijf zowel in het e-commercesegment als in het zakelijk segment flink groeit. Vorig jaar werd in een Amsterdam al een nieuwe hub geopend. 

Het gebouw beslaat dertigduizend vierkante meter en staat op een terrein ter grootte van vijftien voetbalvelden. Het heeft elfduizend zonnepanelen. De sorteerband is ruim twee kilometer lang en loopt over twee verdiepingen. Er werken 350 mensen in de DHL Parcel Hub Zaltbommel, zoals het sorteercentrum officieel heet.