Lululemon onder vuur om misstanden in fabriek

Lululemon onder vuur om misstanden in fabriek

Kledingmakers van Lululemon in een fabriek in Bangladesh worden verbaal en lichamelijk mishandeld en zwaar onderbetaald. Dat blijkt uit een onderzoek van The Guardian. Lululemon kondigt een onderzoek aan.

De fabriekswerkers zouden maandelijks omgerekend slechts zo’n honderd euro betaald krijgen. Dat is minder dan de yogaspecialist per verkochte legging aan kosten maakt. Daarnaast zouden de arbeiders geslagen worden en gedwongen tot overwerk. 

Leden van Lululemons team voor sociale verantwoordelijkheid en productie hebben de fabriek bezocht, laat een woordvoerder weten aan Reuters. “We werken met een onafhankelijke derde partij om de zaak volledig te onderzoeken.” Hij wijst erop dat de retailer maar zeer beperkt produceert in de fabriek in kwestie, maar verzekert dat iedere arbeider beschermd zal worden tegen iedere vorm van mishandeling.

Lululemon heeft sinds dit jaar een winkel in Amsterdam. General manager EMEA Gareth Pope liet eerder dit jaar aan RetailTrends weten de komende jaren meer vestigingen in ons land te willen en shop-in-shops bij de Bijenkorf te overwegen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!