Neckermann-top hangt miljoenenclaim boven het hoofd

Neckermann-top hangt miljoenenclaim boven het hoofd

Twee failliete zusterbedrijven van Neckermann.com willen de directie van de webwinkel voor de rechter slepen met een schadeclaim van 3,5 miljoen euro. De curator van de zusterbedrijven laat weten aan RTL Z dat de claim losstaat van de leveringsproblemen van de webshop.

Het gaat om Readen en Neckermann.com Retail die in 2016 failliet gingen. In 2017 viel de fiscale opsporingsdienst FIOD binnen bij het moederbedrijf en nam de administratie van de zusterbedrijven mee. Sinds 2016 is curator Seerp Gratema bezig om de faillissementen af te wikkelen. De bestuurders van Neckermann, broers Ronald en Joop Steenbergen, hinderen de curator bij het onderzoek naar die faillissementen, aangezien de bestuurders geen vragen willen beantwoorden over de oorzaken van de faillissementen. 

Het argument van de bestuurders was eerder dat zij niet konden meewerken omdat de administratie in handen is van de FIOD. De administratie is echter al enige tijd teruggegeven. In april stelde Gratema de broers al aansprakelijk voor schade in de failliete boedels. In het recentste verslag van juli laat Gratema weten een rechtszaak te beginnen. "Het betreft onder meer vragen naar aanleiding van het onderzoek naar de administratie. Zolang die niet worden beantwoord, blijft er onduidelijkheid bestaan. Dat leidt dan uiteindelijk tot een aansprakelijkstelling. Om die kracht bij te zetten, wil ik een civiele procedure voor een schadevergoeding starten. Dit heeft al veel te lang geduurd."

Gratema benadrukt dat de claim losstaat van de klachten die recent bij Neckermann binnenkomen. "Met de webwinkel heb ik geen enkele bemoeienis." Neckermann.com was onbereikbaar voor een toelichting.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!