'Jumbo claimt tientallen miljoenen bij Sligro'

'Jumbo claimt tientallen miljoenen bij Sligro'

Sligro Food Group kan een claim van tientallen miljoenen verwachten van supermarktketen Jumbo. Dat zeggen advocaten die bij de deal betrokken zijn, meldt De Telegraaf.

Jumbo nam samen met Coop 130 Emté-winkels over voor 140 miljoen euro. Volgens de supermarkten heeft Sligro de financiële situatie te mooi voorgespiegeld. Sligro bracht vorige maand al naar buiten dat Jumbo en Coop mogelijk met een claim komen. Het bedrijf zei zich niet in de verwijten van Jumbo en Coop te herkennen en 'neemt daar afstand van'. Sligro meldde dat het een eventuele juridische procedure met veel vertrouwen tegemoetziet.

De overname betekende een behoorlijke kluif voor Jumbo, zei cfo Ton van Veen in april tegen het FD. De overgebleven winkels waren er slechter aan toe dan de supermarktketen op basis van boekenonderzoek had berekend. "De omzet en marges vielen tegen." Diezelfde maand bleek dat Coop onder meer door de verbouwing van Emté-winkels in de rode cijfers was beland.

Reacties

Wil dat zeggen dat Ton van Veen zijn werk niet goed heeft gedaan?

Geplaatst door Ella Vaarmans op 18 oktober 2019 om 12:46

Vind je het gek !!!! De winkels kregen de laatste maanden te weinig bevoorrading . Dus daardoor half lege winkels en dit resulteerde in nee verkoop naar de klanten toe. Dit komt omdat Jumbo de Emté producten saneerde en niet vervangen werden . Ik zou zeggen eigen schuld dikke bult

Geplaatst door Coo Bli op 18 oktober 2019 om 16:14

Van de uitstekende vers lijn van Emte is nagenoeg niets meer over. Ze hadden de sterke punten van Emte juist moeten gebruiken!

Geplaatst door Francois Smits op 18 oktober 2019 om 21:29

Laatste nieuws

RetailTrends