Britse supermarktketen stopt met verkoop vuurwerk

Britse supermarktketen stopt met verkoop vuurwerk

De Britse supermarktketen Sainsbury's stopt in zijn 2300 filialen met de verkoop van vuurwerk. Het is de eerste grote keten in Groot-Brittannië die dat doet. Klanten moeten zich tevreden stellen met gloeistaafjes of 'toverstokjes', zegt een woordvoerder volgens onder meer The Daily Mail.

Het nieuws kwam naar buiten via Twitter. Klant Sally Woolf dankte Sainsbury's omdat ze van haar plaatselijke winkelier had gehoord dat die dit jaar geen vuurwerk verkoopt, want het zorgt voor stress bij huisdieren en wild. Ze vond het goed nieuws omdat haar hond elk jaar doodsangsten uitstaat. Daarop antwoordde de keten via Twitter dat er dit jaar in geen enkele winkel van Sainsbury's vuurwerk wordt verkocht. "Ik hoop dat het helpt." 

Het besluit krijgt op Twitter veel bijval van dierenliefhebbers. Aldi zegt tegen The Daily Mail dat de discounter niet stopt met de verkoop van vuurwerk, maar dat baasjes erop worden gewezen hun dieren binnen te laten als er vuurwerk wordt afgestoken. Ook zitten er bij het vuurwerk tips hoe huisdieren op hun gemak kunnen worden gesteld.

Reacties

Ja zo kan het ook !

Geplaatst door Linda Verslaag Verslaag op 18 oktober 2019 om 19:41