Amazon.nl wordt begin volgend jaar een volwaardige webshop. Dat blijkt uit een interne mededeling aan Amazon-leveranciers, meldt Emerce. Het bericht van Amazon wordt gedeeld in een besloten groep op LinkedIn.

Amazon.nl werd in 2014 gelanceerd; vijf jaar later kunnen klanten er nog steeds alleen maar terecht voor e-books. Voor andere producten worden ze doorverwezen naar de Duitse website, amazon.de. De Nederlandse site is wel stap voor stap aantrekkelijker geworden voor Nederlanders. De site en de app zijn in het Nederlands beschikbaar, er kan met iDEAL worden betaald en Prime (met bezorging binnen een dag) is geïntroduceerd. 

Alex Ootes, bij Amazon verantwoordelijk voor de expansie in Europa, wilde begin juli op een persbijeenkomst niets kwijt over een volwaardige webshop in Nederland. "Er zijn de afgelopen jaren veel geruchten geweest en die zullen er wel blijven. Maar kan ik er niet over zeggen."

Uit de interne mededeling blijkt dat er geen distributiecentrum in Nederland komt, maar dat gebruik wordt gemaakt van distributiecentra vlak over de grens in Duitsland. Ootes zei destijds ook dat er geen plannen waren om hier een distributiecentrum te bouwen. 

RetailNews vroeg Amazon dinsdagmorgen om een reactie, maar kreeg nog geen antwoord.