Made.com viert volgend jaar zijn tiende verjaardag en vindt het tijd om zich volwassener te positioneren. De d-2-c-speler scherpt daarom zijn businessmodel aan. Nieuwe productcategorieën, herziening én uitbreiding van het showroomconcept en meer samenwerkingen met consumenten zijn daar onderdeel van.

Voor een onlinespeler neemt Made.com inmiddels aardig wat fysieke ruimte in beslag. En nee, dan hebben we het niet over distributiecentra. Er zijn drie showrooms in het Verenigd Koninkrijk, een in Amsterdam, een in Berlijn en sinds kort ook in Hamburg. Nog dit jaar volgen meer Duitse steden, terwijl de designmeubelverkoper ook mogelijkheden ziet in andere Europese landen.

De flagshiplocatie in de Londense wijk Soho werd bovendien flink onder handen genomen en heropende begin dit jaar meer dan drie keer zo groot: van driehonderd naar elfhonderd vierkante meter. De ruimte is dan ook niet alleen bedoeld om meubels te laten zien. Designers geven er workshops, er worden events georganiseerd en bezoekers kunnen neerploffen in het café.