Als cco van supermarktketen Jumbo is Colette Cloosterman - van Eerd (53) de motor achter allerlei innovaties en het gezicht naar het winkelend publiek. Een gesprek over de inzichten die ze van huis uit meekreeg en haar lessen van een leven tussen de schappen.

Thuis 

“Een ondernemersgezin in Veghel, Noord-Brabant. Ambitieuze vader, zorgzame moeder, drie kinderen. Frits is elf maanden jonger, Monique en ik schelen twee jaar. Vermoedelijk heeft het feit dat ik de oudste ben wat extra druk gelegd op mijn prestatievaardigheden, om het maar eens zo te stellen. Op mijn vierde speelde ik piano, niet veel later zat ik op balletles. Was dat zonder de milde dwang van mijn ouders, allebei nogal prestatiegericht, ook gebeurd? Leg de lat hoog, haal eruit wat erin zit – die ouderlijke mantra is mijn leidmotief.”

School
“Mijn ouders wilden per se dat ik naar het categorale gymnasium ging in Heeswijk-Dinther, ruim tien kilometer verderop. En niet naar de algemene middelbare school om de hoek waar al mijn vriendinnetjes van de basisschool naartoe gingen. Dat vond ik iets minder leuk....