Brabantse maaltijdboxenbezorger bezorgt nu in heel Nederland

Maaltijdboxenbezorger Boerschappen heeft zijn service begin deze maand landelijk uitgerold. De boxen waren voorheen alleen in de vier Brabantse steden Eindhoven, Breda, Den Bosch en Tilburg te bestellen.

Volgende mede-oprichter Stijn Markusse was het in eerste instantie niet de bedoeling dat Boerschappen zo groot zou worden. “Met een aantal grote acties, zoals het redden van appels en pruimen, kregen we de nodige media-aandacht en dat zorgde voor landelijke bekendheid. Er kwam steeds meer vraag van mensen buiten Brabant die onze boxen wilden bestellen.”

Boerschappen bestaat inmiddels ruim vijf jaar. Het bedrijf haalt verse producten bij de boeren zelf vandaan en vult daarmee verschillende maaltijdboxen. Er is keuze uit verschillende soorten boxen, zoals een complete, vegetarische en vegan box. De prijs ligt voor twee personen rond de 25 euro. Ter inspiratie worden recepten bij de box geleverd, die met de geleverde producten gemaakt kunnen worden. 

Boerschappen werkt inmiddels samen met zo’n honderd boeren, met name uit Brabant. Het huidige model van het bedrijf is nog niet optimaal, vertelt Markusse. “We willen graag met meer boeren gaan samenwerken, zodat een klant uit de Randstad zijn producten van een boer uit de Randstad geleverd krijgt.” De gemiddelde bezorgtijd ligt momenteel op acht uur voor klanten uit Brabant, daarbuiten wachten klanten maximaal 24 uur op hun box. "Het uiteindelijk doel is om elke box nog dezelfde dag te bezorgen."

Het klantenbestand van Boerschappen staat momenteel op zo'n 2400. Het bedrijf levert bovendien niet alleen aan consumenten, maar ook aan onder meer restaurants, zorginstellingen en verzorgt lunches voor bedrijven. In Breda heeft Boerschappen een eigen winkel onder de naam Faim. Hier worden verse producten van zowel lokale als niet-lokale boeren verkocht.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!