Dunkin' verkoopt straks ook via tankstations

Dunkin’ maakt zijn concept ook beschikbaar voor tankstations in ons land, via een zogenoemd petrol-concept. De foodketen presenteert deze week drie verschillende vormen, die tankstationhouders bij hun tankstation kunnen implementeren.

Bij het eerste concept wordt er een Dunkin’-unit bij het tankstation geplaatst, waarbij de klant zelf een keuze kan maken uit een warme of ‘frozen’ drank. Daarbij worden voorverpakte doosjes donuts verkocht. Bij het tweede concept gaat het om een pop-upstore van de foodketen, die op locatie wordt gebouwd en waar het hele assortiment beschikbaar is. De derde optie is om het ijs van Baskin-Robbins, zusterformule van Dunkin’, toe te voegen aan het tankstationassortiment.

Dunkin’ is sinds eind september al langs de snelweg te vinden met een vestiging bij wegrestaurant De Lucht langs de A2. Daarnaast ging de foodketen onlangs samenwerkingen aan met Jumbo en New York Pizza. “Na supermarkten zijn tankstations het grootste kanaal waar we koffie en donuts kunnen verkopen”, vertelt managing director Roberto Fava aan RetailTrends. “8 december gaat de eerste uitrol met vijf stations van start."

Dunkin’ zegt ook te kijken naar samenwerkingen met andere partijen. “Er lopen bijvoorbeeld gesprekken met bioscopen en verschillende retail-organisaties, waaronder MediaMarkt.” Een definitieve samenwerking staat nog niet op de planning. “We willen eerst de lopende samenwerkingen bekijken en verbeteren. Daarna gaan we nieuwe opties doorvoeren.”

Volgende week verschijnt het hele interview met Fava op RetailTrends.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!