'Goede kansen' voor doorstart Dunkin' in Nederland

'Goede kansen' voor doorstart Dunkin' in Nederland

De failliete koffie- en donutketen Dunkin' maakt in Nederland mogelijk een doorstart. Curator Derk van Geel en het management zien daarvoor 'goede kansen', meldt de curator in een verklaring.

De ongeveer 50 zaken in Nederland blijven voorlopig open. De productie van 'dagverse' donuts gaat door. De curator is inmiddels begonnen met het overnameproces. Voor dat 'complex proces' denkt hij enkele weken nodig te hebben. Geïnteresseerde partijen kunnen zich bij de curator melden.

Bij Dunkin' in Nederland werken zo'n 400 mensen. Ontslagen als gevolg van het faillissement zijn volgens de curator onvermijdelijk, maar het streven is om bij een doorstart 'zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden'.

Dunkin' (lange tijd bekend als Dunkin' Donuts) maakte in 2017 zijn rentree in Nederland na een mislukt avontuur tussen 1997 en 2000. Vorig jaar kwam de Nederlandse tak van het Amerikaanse concern grotendeels in handen van horecafamilie Van der Valk, die ruimte zag voor 130 zaken. Van die groeiplannen kwam weinig terecht. Vorige week vroeg het bedrijf in Nederland het faillissement aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!