Nog nooit werd zo vaak met smartphone betaald

Het aantal pinbetalingen met smartphones bereikte vorige maand een record van vijftien miljoen. In totaal werd er in oktober meer dan vierhonderd miljoen keer gepind, waarvan driehonderd keer contactloos. Dat blijkt uit cijfers die Betaalvereniging Nederland opvroeg voor het programma Nieuwsuur, meldt de NOS.

De introductie van Apple Pay deze zomer lijkt de aanleiding van het stijgende aantal betalingen met een mobiele telefoon. “Het is een hele steile stijging ten opzichte van een half jaar geleden, vóór de introductie van Apple Pay in juni", benadrukt Gijs Boudewijn, adjunct-directeur van Betaalvereniging Nederland. Hij is adjunct-directeur van Betaalvereniging Nederland, die het betalingsverkeer in Nederland regelt. Op bijna de helft van de smartphone van Nederlandse consumenten staat inmiddels een app voor mobiel betalen geïnstalleerd.

ING had in mei de primeur met Apple Pay, waarna ABN Amro volgde in oktober. Rabobank is sinds deze maand de derde grote bank die de dienst aanbiedt. Ook enkele kleinere banken die in Nederland actief zijn, zoals bunq en N26, hebben al Apple Pay.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!