Appdate: koffie en donuts bestellen vanuit de trein

Appdate: koffie en donuts bestellen vanuit de trein

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Dunkin’, Wardrobe en Whatsapp Business.

Dunkin’
De Amerikaanse keten Dunkin’ gaat zijn app begin volgend jaar uitbreiden met een nieuwe functie. Met de tool wordt het mogelijk om een kop koffie met of zonder zoete lekkernij van tevoren te bestellen, direct af te rekenen en vervolgens bij een Dunkin’-locatie op te halen. "We hebben de tool bedacht vanwege de pieken op drukke stations", vertelt master franchiser Roberto Fava. "Als mensen twintig minuten in de rij moeten staan voor een kop koffie lopen ze door, maar als ze het station in lopen en hun bestelling al klaarstaat, bestellen ze sneller wat." Volgens Fava is de bestelfunctie bijna klaar en vanaf midden januari volgend jaar in heel Nederland...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Dunkin’, Wardrobe en Whatsapp Business.

Dunkin’
De Amerikaanse keten Dunkin’ gaat zijn app begin volgend jaar uitbreiden met een nieuwe functie. Met de tool wordt het mogelijk om een kop koffie met of zonder zoete lekkernij van tevoren te bestellen, direct af te rekenen en vervolgens bij een Dunkin’-locatie op te halen. "We hebben de tool bedacht vanwege de pieken op drukke stations", vertelt master franchiser Roberto Fava. "Als mensen twintig minuten in de rij moeten staan voor een kop koffie lopen ze door, maar als ze het station in lopen en hun bestelling al klaarstaat, bestellen ze sneller wat." Volgens Fava is de bestelfunctie bijna klaar en vanaf midden januari volgend jaar in heel Nederland beschikbaar in de app. Daarnaast laat hij weten dat de van oorsprong Amerikaanse keten werkt aan meer innovaties op technologiegebied. Zo is het vanaf volgende maand mogelijk om de gefrituurde zoete broodjes in heel Nederland thuis te laten bezorgen en introduceert de keten volgend jaar bestelzuilen in zijn restaurants. Consumenten kunnen hier à la McDonald’s hun bestelling plaatsen.

Wardrobe
De nieuwe, Amerikaanse app Wardrobe werkt samen met wasserettes om consumenten van designkleding te voorzien, maar dan wel voor een betaalbare prijs. In de app, gelanceerd op 6 november, worden items van merken als Burberry, Gucci en Chanel te huur aangeboden. De kledingstukken worden stuk voor stuk gelinkt aan een celebrity die ze eerder heeft gedragen of een film of serie waarin ze te zien zijn; bijvoorbeeld een Valentino-jurk uit de serie Orange is the New Black. Gebruikers kunnen zelf designkleding uitlenen en ontvangen via Wardrobe 85 procent van de huurprijs. Huurders kunnen de kledingstukken thuis laten bezorgen of ophalen bij een wasserette. De oprichter wil modeliefhebbers aanmoedigen duurzamer met kleding om te gaan. 

Whatsapp Business
Gebruikers van de Whatsapp Business-app kunnen vanaf nu ook gebruikmaken van de catalogus-feature. Met deze 'mobiele etalage' kunnen bedrijven hun goederen of diensten binnen Whatsapp aanbieden, voorzien van afbeeldingen, omschrijvingen en prijskaartjes. Dit is vooral handig voor kleine bedrijven die geen (volledige) eigen website hebben. Zo kunnen zij volgens Whatsapp op een makkelijke, professionele manier met hun klanten communiceren. "We horen dagelijks van bedrijven dat ze hun klanten ontmoeten op Whatsapp, in plaats van op hun website", zegt product manager Amrit Pal tegen Reuters. De nieuwe tool is vooralsnog alleen beschikbaar in de VS, Groot-Brittanië, Brazilië, Duitsland, India, Indonesië en Mexico, maar wordt 'binnenkort' uitgerold naar de rest van de wereld. 

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!