Maatpakkenmerk ziet ruimte voor nog twee Nederlandse winkels

Het Nederlandse maatkledingmerk L’Atelier Tailoring wil zijn winkelbestand verdubbelen naar vier vestigingen in ons land. Er zijn nog geen concrete plannen, maar de winkels worden waarschijnlijk gevestigd in Rotterdam en Den Haag. Daarna is de Nederlandse markt wat betreft fysieke winkels wel verzadigd, vertelt oprichter Pascal Ummels in een interview met RetailTrends.

De kracht zit hem volgens Ummels niet altijd in het hebben van een groot aantal winkels. “Zeker niet in ons geval. Maatwerk is uniek en persoonlijk, dus als je een grote keten wordt, gaat dat tegen je werken.” Na vier winkels in Nederland is de volgende stap uitbreiding naar het buitenland. Ummels wil over acht jaar zo’n 25 winkels hebben, verspreid over Nederland, België, Duitsland, Scandinavië, Italië en Engeland. “Er zit geen druk achter, maar ik zoek nu naar de juiste mensen die mij het juiste advies kunnen geven wat betreft de oversteek naar Europa.”

L’Atelier Tailoring is opgericht in 2016. Het merk verkoopt kleding op maat, waaronder tweedelige pakken, shirts en jasjes. L’Atelier heeft geen webshop, maar richt zich op fysieke vestigingen. Momenteel zijn er winkels in Amsterdam en Den Bosch. Sinds drie maanden is er ook een kledinglijn voor vrouwen op de markt gebracht.

Lees het hele interview met Ummels hier.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!