Stella Fietsen dreigt Amslod met rechtszaak

E-bikefabrikant Stella Fietsen dreigt concurrent Amslod met een rechtszaak. Aanleiding is een kortingsactie van Amslod, meldt de Stentor.

Eigenaren van een Stella e-bike konden in oktober een extra hoge korting krijgen als ze hun elektrische fiets inruilden voor een exemplaar van Amslod. Stella is daar woedend over en spreekt in een aangetekende brief van oneerlijke handelspraktijken en merkinbreuk. Ook zou Amslod zich kleinerend hebben uitgelaten over de concurrent.

Amslod zegt tegen de krant verbaasd te zijn over de mogelijke rechtstzaak. "Kinderachtig", zegt mede-eigenaar Bert Jonkeren. "We hebben respect voor onze concullega's in de e-bikemarkt. We zijn deze actie natuurlijk niet gestart om Stella te schaden, in tegendeel. De klant kreeg extra inruilkorting voor zijn of haar Stella e-bike. Dat zegt iets over de kwaliteit van het merk." Hij geeft wel toe dat het een reactie was op een eerdere actie van Stella, die Amslod een B-merk noemde.

Stella Fietsen lag eerder al overhoop met Fietsenwinkel.nl. Het bedrijf uit Nunspeet ergerde zich eraan dat Fietsenwinkel.nl het merk had genomen in de lijst van verkochte merken, terwijl het geen fietsen krijgt geleverd. "Een lokkertje", vond Stella. Op het laatste moment werd een kort geding afgewend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!