'Onderzoek naar problemen Witteveen, Miller & Monroe'

'Onderzoek naar problemen Witteveen, Miller & Monroe'

De Ondernemingskamer start mogelijk volgend jaar een onderzoek naar het faillissement van Vidrea Retail. Daartoe is deze week een verzoek ingediend, zegt voormalig eigenaar Lex Hes tegen RetailNews.

Modeketen Witteveen vroeg deze week uitstel van betaling aan. Eerder ging het gelieerde Vidrea Retail, eigenaar van kledingformule Miller & Monroe, al failliet. Daarna maakte geen enkele winkel een doorstart. "Op een gegeven moment wordt het dan tijd dat iemand anders eens gaat kijken wat er allemaal gebeurt", zegt Hes.

De dertig resterende winkels van Witteveen blijven voorlopig open, verwacht Hes. Hij denkt dat snel duidelijk wordt of een faillissement onafwendbaar is. De afgelopen twee maanden werden de tien slechtst draaiende winkels gesloten en werd het personeelsbestand afgebouwd. "Er is nu een redelijke club winkels over die wellicht interessant zijn voor een partij om mee door te gaan." Of Hes zich zelf zal melden voor een doorstart, weet hij nog niet.

Hes zei eerder al dat Witteveen grote schade leed door het faillissement van Miller & Monroe. De curatoren van dat bedrijf hebben volgens hem al eerder geprobeerd een faillissement voor Witteveen aan te vragen. Witteveen ging twee jaar terug ook al failliet. Op dat moment had de keten nog bijna honderd winkels. 

Reacties 2


Mike Van Daal 28 nov, 12:48

Tuurlijk weer mensen blij maken met een dode mus . Hij leert het nooit


Inge Inge 3 dec, 13:12

Dieptriest... dit alles voor de werknemers ... n waar trauma!
En dat zo iemand vervolgens gewoon weer n nieuw bedrijf kan opstarten... bah

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!