'Kortingen met Black Friday nauwelijks hoger'

Op Black Friday zijn kortingen nauwelijks hoger dan in de rest van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De meeste producten gaan met twintig procent korting over de toonbank. 

De beste aanbiedingen zijn te vinden in de audioapparatuur, zoals draadloze speakers, koptelefoons en soundbars. Daar liepen de kortingen op tot wel veertig procent. Ook vond de Consumentenbond slechte aanbiedingen met nauwelijks korting.

Tijdens Black Friday kwam de Consumentenbond ook nep-aanbiedingen tegen. Bijvoorbeeld bij Otto, waar een espressomachine van Delonghi werd aangeboden van 488 euro voor 428 euro, terwijl dezelfde machine een week geleden ook al 428 euro kostte. Volgens de wet moet de doorgestreepte ‘van-prijs’ in de drie maanden voorafgaand aan de aanbieding daadwerkelijk gerekend zijn.
 

Reacties 1


Johan Frijhof 5 dec, 12:58

Nee, echt? Dit is al een fenomeen sinds de term "korting" is uitgevonden. Ditzelfde patroon is overal te ontdekken. En het stomme is dat er zoveel mensen intrappen, en de winkels lachen het laatst (en het hardst).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!