'Kortingen met Black Friday nauwelijks hoger'

'Kortingen met Black Friday nauwelijks hoger'

Op Black Friday zijn kortingen nauwelijks hoger dan in de rest van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De meeste producten gaan met twintig procent korting over de toonbank. 

De beste aanbiedingen zijn te vinden in de audioapparatuur, zoals draadloze speakers, koptelefoons en soundbars. Daar liepen de kortingen op tot wel veertig procent. Ook vond de Consumentenbond slechte aanbiedingen met nauwelijks korting.

Tijdens Black Friday kwam de Consumentenbond ook nep-aanbiedingen tegen. Bijvoorbeeld bij Otto, waar een espressomachine van Delonghi werd aangeboden van 488 euro voor 428 euro, terwijl dezelfde machine een week geleden ook al 428 euro kostte. Volgens de wet moet de doorgestreepte ‘van-prijs’ in de drie maanden voorafgaand aan de aanbieding daadwerkelijk gerekend zijn.
 

Reacties

Nee, echt? Dit is al een fenomeen sinds de term "korting" is uitgevonden. Ditzelfde patroon is overal te ontdekken. En het stomme is dat er zoveel mensen intrappen, en de winkels lachen het laatst (en het hardst).

Geplaatst door Johan Frijhof op 5 december 2019 om 12:58

Laatste nieuws

RetailTrends