Topman Wehkamp: 'We gaan het gewoon redden'

Topman Wehkamp: 'We gaan het gewoon redden'

Wehkamp valt niet om als Amazon volgend jaar in Nederland kleding gaat verkopen en ook bol.com zich op kleding gaat storten. Daar is topman Graham Harris van het onlinewarenhuis van overtuigd. "We zijn al langer bezig en we gaan het gewoon redden", zegt hij in een interview met het AD. "Er is behoefte aan een winkel zoals wij. Wij hebben 2,7 miljoen klanten."

Harris gaat uit van eigen kracht, zegt hij. "Wij bieden geen kleding, zoals onlineconcurrenten als Amazon of bol.com, wij bieden mode." En, na een korte stilte: "Voelt u het verschil?" De Britse ceo, die sind april aan het roer staat, zegt dat Wehkamp er goed voor staat. "Dit jaar draaien we break-even en volgend jaar zetten we koers naar groei."

Volgens Harris gebeurt dat door kosten te besparen, retourzendingen efficiënt af te wikkelen, te innoveren en meer samenwerking te zoeken met Nederlandse bedrijven. Ook zet Wehkamp extra in op woonproducten. 'Meer Nederlands' worden, maakt volgens Harris het verschil. "Wij zullen nooit de grootste onlinewinkel zijn. Maar wij zijn wel interessanter, authentieker, relevanter, inspirerender, met meer services en hulp."

Reacties 6


Jacqueline Boogie 5 dec, 10:46

Wehkamp je bent peperduur vergeleken bij andere webwinkels


Peter H 5 dec, 14:01

Harris' reactie heeft wel een hoge ivoren toren gehalte. Daarbij is zijn onderbouwing ook niet sterk. Dat ze dit jaar break even draaien en volgend jaar waarschijnlijk winst is geen antwoord op de vraag hoe ze tegenstand gaan bieden. Het geeft alleen aan dat ze zonder de concurrentie van Amazon en Bol break-even draaien. Hoe zal dat zijn als ze die concurrentie wel hebben....


Joey Versteegh 5 dec, 16:52

Wehkamp heeft een onderscheidende factor t.o.v. andere grote webshops, met name qua gemak en service. Voor consumenten die niet ten koste van alles altijd de laagste prijs willen is Wehkamp een webshop die bindt.


j c Berger 5 dec, 17:39

''We gaan het gewoon redden"... een weinig hoopvolle uitspraak voor een CEO. Wellicht nog eens de USP's van Wehkamp bestuderen...


Ton Rijke 6 dec, 11:52

Je krijgt ten minste wel je spullen geleverd waar je voor betaald hebt!!


Herman Stienissen 9 dec, 21:02

Elk jaar een nieuwe CEO met een nieuwe koers... erg jammer voor je wehkamp, je verdient veel beter.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!