Supermarkten vrezen lege schappen met kerst

Ernstig. Zo noemt brancheorganisatie CBL de aankondiging van boeren om de complete voedselvoorziening in Nederland lam te leggen. Actiegroep Farmers Defence Force overweegt rond kerst distributiecentra van supermarkten te blokkeren. De boeren zijn boos over de afspraken die het kabinet met provincies heeft gemaakt over stikstofmaatregelen.

"Hiermee wordt de consument geraakt die eerdere boerenprotesten nog met sympathie begroette", zegt het CBL. "Bovendien treft het mede-ondernemers in de voedselketen die nu aan de vooravond van de drukste periode van het jaar staan." Volgens het CBL staan boeren en supermarkten aan dezelfde kant. "Wij streven hetzelfde doel na: elke dag lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in Nederland. Het is zinloos om de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren. Dit dupeert iedereen en brengt de oplossing geen stap dichterbij."

Volgens het CBL zullen supermarkten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat winkels kunnen worden bevoorraad. De brancheorganisatie roept het kabinet, de Tweede Kamer en de boerenorganisaties op snel uit de impasse te komen.

 

Reacties 1


Er Verbruggen 6 dec, 12:50

" Volgens het CBL staan boeren en supermarkten aan dezelfde kant. "Wij streven hetzelfde doel na: elke dag lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in Nederland." serieus?? Wel lef om dit zo te zeggen... Lachwekkend eerder.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!