Oprichters: verkoop Marqt onnodig

Oprichters: verkoop Marqt onnodig

De duurzame supermarktketen Marqt moet niet worden verkocht aan Udea, de moedermaatschappij van Ekoplaza. Dat betoogden de oprichters Meike Beeren en Quirijn Bolle voor de ondernemingskamer. "Het is dood- en doodzonde, en niet nodig", zeiden ze volgens het FD. Beeren en Bolle willen Marqt met hulp van een investeerder zelf overnemen.

Het is een ultieme poging om de verkoop te blokkeren. In oktober verloren ze een zaak in kort geding. De rechtbank in Amsterdam besliste dat Bolle en Beeren hun aandelen moeten verkopen aan Udea. Ze vroegen om meer tijd om een bod te kunnen doen. De rechtbank oordeelde dat ze die kans al hebben gehad en vindt dat de overeenkomt met Udea voldoende juridische basis biedt om de overdracht af te dwingen.

Beeren en Bolle vroegen de ondernemingskamer de overdraagbaarheid van de Marqt-aandelen tijdelijk op te schorten, meldt het FD. Ook willen ze dat de enige overgebleven directeur, Tjibbe Bouma, wordt geschorst. Hij zou een 'verlengstuk' zijn van Ekoplaza en de aandeelhouders die hun belang willen verkopen. De ondernemingskamer doet deze vrijdag uitspraak.

Reacties 1


Reinder Koornstra 6 dec, 10:55

De actie is zowel treurig als voorspelbaar. Het verdelen van de koek is in het biologische wereldje veel belangrijker dan de groei ervan. Liever op eigen kracht failliet dan je winkels in handen van “de vijand”, Udea.
Tja, en de supermarktketens halen de krenten uit de pap en blijven lachen om zo’n vertoning!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!