Ook Dirk en DekaMarkt stoppen met vingerscan voor personeel

Ook Dirk en DekaMarkt stoppen met vingerscan voor personeel

Detailresult Groep, moederbedrijf van de supermarkten Dirk en DekaMarkt, doet de vingerscan voor zijn personeel vanaf volgend jaar in de ban. Dat meldt NU.nl

Over de exacte reden om te stoppen met het systeem laat Detailresult Groep niets los. Het bedrijf spreekt van een 'bedrijfseigen besluit'. Het vingerscansysteem, dat door winkelpersoneel gebruikt wordt om in- en uit te klokken of zich aan te melden bij de kassa’s, ligt al langer onder druk wegens de privacygevoeligheid.

Eerder dit jaar besloot de Amsterdamse rechtbank dat winkelpersoneel niet zomaar verplicht kan worden gebruik te maken van een vingerscansysteem. Aanleiding was de zaak die door een Manfield-medewerkster werd voorgelegd, die weigerde haar vingerafdruk af te staan aan haar werkgever. In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming gaf de rechter haar gelijk.

Naar aanleiding van de AVG-privacywet stopte HEMA in november eveneens met de vingerscan voor zijn personeel. De uitspraak van de rechtbank was volgens een woordvoerder van het warenhuis een bevestiging dat het systeem niet aan de privacywet voldeed. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!