'Winkels Saturn en MediaMarkt moeten kleiner worden'

'Winkels Saturn en MediaMarkt moeten kleiner worden'

De winkels van MediaMarkt en Saturn moeten kleiner worden, vindt de financiële topman Ferran Reverter. Tussen de 1700 en 1800 vierkante meter is volgens hem ideaal, zegt hij tegen het Handelsblatt. Ze zijn nu vaak rond de drieduizend vierkante meter. 

Dat moet de komende jaren stap voor stap veranderen, zegt Reverter. Al betekent het volgens de cfo niet dat alle zaken kleiner worden. Er zijn plaatsen waar flagshipstores van meer dan 3500 vierkante meter een toegevoegde waarde hebben. MediaMarktSaturn heeft zo'n duizend winkels in vijftien landen. Ondanks de groei van e-commerce blijven deze winkels belangrijk. "Ze zijn onze grote troef."

Bernhard Düttmann, de nieuwe topman van het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, voegt eraan toe dat er te weinig sfeer is in de winkels. "De mensen willen wat beleven, ze willen plezier hebben als ze inkopen doen." Düttmann volgde bij Ceconomy Jörn Werner op, die nauwelijks een halfjaar aan het roer stond bij het kwakkelende bedrijf.

Düttmann spaart zijn voorganger niet: "Een ceo moet het team altijd achter zich zien te krijgen, anders kan hij niets veranderen. Daar is Werner niet in geslaagd." Over de Nederlander Pieter Haas, die daarvoor de ceo was, is hij ook duidelijk. "Toen ik tot de raad van toezicht toetrad, kregen we veel plaatjes te zien van de transformatie van het bedrijf. Ze zagen er eerst indrukwekkend uit." Maar na verloop van tijd bleek volgens Düttmann dat er weinig van is terechtgekomen.

Reacties

Daar is het toverwoord 'beleving' weer... Maar inderdaad, bij Mediamarkt ervaar ik op dit moment geen enkele beleving, alleen maar een enorme hoeveelheid apparatuur waar de gemiddelde consument in verzuipt. Onlangs liep ik er nietsvermoedend binnen voor een nieuw scheerapparaat. Keuze is ca. 40-50 modellen!! Na heel lang zoeken iemand gevonden die mij wilde helpen bij die keuze (maar zelf vaak het verschil ook niet wist), en de uiteindelijke keuze niet op voorraad ... Dan inderdaad liever een kleinere winkel waar ik uit 'maar' 10 modellen hoef te kiezen, met als bijkomend voordeel dat de verkoper waarschijnlijk ook iets zinnigs over de verschillen kan vertellen.

Geplaatst door Jan Janssen op 10 december 2019 om 11:00

En een wat sfeervollere verlichting zal ook veel doen voor de beleving.

Geplaatst door Machiel R op 10 december 2019 om 11:49

Laatste nieuws

RetailTrends