Supermarkten naar rechter om boerenacties

Supermarkten naar rechter om boerenacties

Supermarkten stappen naar de rechter om te voorkomen dat boeren woensdag 18 december distributiecentra gaan blokkeren. Brancheorganisatie CBL had actiegroep Farmers Defence Force in een brief gesommeerd om vóór donderdag 10.00 uur de garantie te geven dat ze zou afzien van acties, maar daar kwam antwoord op.

De boerenactiegroep heeft woensdag 18 december tot landelijke actiedag uitgeroepen. De boeren zijn boos over de afspraken die het kabinet met provincies heeft gemaakt over stikstofmaatregelen. Ze willen onder meer distributiecentra gaan blokkeren, waardoor winkels niet meer bevoorraad kunnen worden.

"Het is zinloos om de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren", zegt het CBL. De brancheorganisatie vreest 'zeer aanzienlijke schade' voor ondernemers. "Het blokkeren van slechts één distributiecentrum gedurende één dag, leidt al tot schade voor supermarkten en foodservicebedrijven die in de miljoenen euro's loopt."

Reacties

stomme acties zo krijg je alleen maar haat tegen je in. Hoezo moet heel Nederland de dupe worden. Zou zeggen zorg dat de minister niet te eten heeft en pak niet het hele land

Geplaatst door Jan Klaassen op 12 december 2019 om 10:22

Ik denk dat de boeren hiermee de sympathie van de bevolking kwijt raken!

Geplaatst door F. C. J. M. Koster op 12 december 2019 om 10:28

Stomme acties???
Ik heb niks met boeren,bouw etc.
Maar dit kabinet deugt niet,pappen en nathouden levert het land niets meer op.

Geplaatst door Frits Vries op 12 december 2019 om 16:26

Ik heb helemaal niets met dit huidige kabinet, er gaat teveel mis in dit land. De acties van de boeren gaan veel te ver. Je treft hiermee de bevolking wiens sympathie ze juist zo hard nodig hebben. Dat is hierna wel over, als ze niet als de donder worden teruggefloten! Een beetje HEEL ERG DOM, boeren!

Geplaatst door j jansen op 12 december 2019 om 18:38