Rechter: 'Albert Heijn mag tablet-drogist hanteren'

Rechter: 'Albert Heijn mag tablet-drogist hanteren'

De tablet-drogist bij Albert Heijn is niet in strijd met de Geneesmiddelenwet. Dat is het oordeel van de rechtbank Midden-Nederland. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. 

Via de tablet-drogist kunnen klanten in Albert Heijn met een telefoonverbinding informatie inwinnen over de betreffende geneesmiddelen uit het schap. Daarnaast is er 32 uur per week een drogist fysiek in de winkel aanwezig om klanten van advies te voorzien, bij de supermarkten die UAD-geneesmiddelen verkopen (Uitsluitend Apotheek Drogisterij-geneesmiddelen).

Volgens het CBD levert de supermarkt op deze manier niet de verantwoorde zorg die in artikel 62 van de Geneesmiddelenwet beschreven staat. De rechter oordeelt dat het duidelijk moet zijn waar de klant informatie kan krijgen over de medicatie, maar hoe de verkopende partij dat doet mag zelf ingevuld worden. 

Reacties

CDB Centraal bureau drogisterij bedrijf, deze organisatie loopt al jaren te slapen. Maar wel een forse nota ieder jaar sturen. Als ik bij de BP pomp of de stapels kom en vraag wat doe je nu als ik 5 doosjes paracetamol op de toonbank legt. dat is er maar een antwoord dat is afrekenen en dat kun je ook niet anders verwachten men is niet gehinderd door enige kennis. Dat hebben wij aan D66 te danken. Het beroep drogist bestaat niet meer. Zonde er zat veel kennis het was voorheen een HBO opleiding daar is niets meer van over. Het waren de beter geinformeerde medeburgers volgens de wet. Wat veel mensen niet weten dat een overdosis paracetamol op de derde plaats van gelukte zelfdoding staat. In de supermarkt kun je gewoon zonder legitimatie onder 16 jaar paracetamol kopen de snelle dood, de langzame alcohol en tabak dat mag niet onder de 18 jaar. dat vinden wij normaal.

Geplaatst door e. Stoeltie op 12 december 2019 om 22:07

Laatste nieuws

RetailTrends