Farmers Defence Force is niet van plan om woensdag de bevoorrading van supermarkten te blokkeren. Dat bleek maandag tijdens het kort geding dat door supermarktorganisatie CBL was aangespannen tegen de boerenactiegroep, melden diverse media.

De boeren hebben woensdag 18 oktober tot landelijke actiedag uitgeroepen. Ze zijn het niet eens met de stikstofafspraken die het kabinet met de provincies heeft gemaakt. De boeren dreigden onder meer distributiecentra te blokkeren, zodat supermarkten rond kerst mogelijk met lege schappen zouden komen te zitten. Het CBL was daar woedend over en stapte naar de rechter om een verbod af te dwingen.

De advocaat van Farmers Defence Force zei dat zo'n blokkade nooit een serieuze optie is geweest. Hij wees erop dat er een smiley stond achter de boodschap dat de hele voedselvoorziening lam zou worden gelegd. In de gedragscode die op de site van de actiegroep is gezet, staat ook dat blokkades niet mogen. Wat voor acties er wel komen, is niet duidelijk. Vertegenwoordigers van diverse boerenorganisaties spraken maandagmorgen met premier Rutte en minister Schouten over de stikstofproblematiek.