Ruim een derde van de V&D-panden staat eind dit jaar leeg

Ruim een derde van de V&D-panden staat eind dit jaar leeg

Van de 62 voormalige V&D-panden staat een groot deel eind dit jaar leeg of grotendeels leeg. Dat blijkt uit een inventarisatie door RetailTrends.

Het gaat behalve om de veertien panden waar nu nog Hudson's Bay in zit om negen andere gebouwen waarvoor nog geen definitieve invulling is gevonden. Het zijn de panden in Alkmaar, Assen, Den Helder, Ede, Emmen, Roermond, Sittard, Veenendaal en Zeist. Het gebouw in Haarlem Schalkwijk staat ook leeg, maar de eigenaar is van plan het te slopen. Dat lot wacht ook het pand in winkelcentrum De Bogaard in Rijswijk. Het pand in Arnhem staat ook leeg - op La Place na - maar daar is een invulling gevonden. In het voorjaar van 2020 komt daar TK Maxx op de begane grond, op de drie etages erboven komen kantoren.

Vaak is er gekozen voor een mix van kantoren en winkels of voor appartementen en winkels. De ene keer na een grootscheepse verbouwing, de andere keer na sloop van het V&D-pand. Een deel moet nog worden gerealiseerd. Als winkelketens in V&D-panden zijn getrokken, gaat het vaak om H&M, Zara en Costes. Costes heeft ook zijn oog laten vallen op het onderste deel van het pand in Eindhoven, waar verder vierhonderd flexplekken komen. 

Op RetailTrends staat een overzicht van alle 62 panden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!