Versace opent zijn eerste winkel in Nederland

Versace komt met een eerste winkel naar Nederland. Het Italiaanse modehuis opent 1 januari 2020 zijn deuren op de P.C. Hooftstraat. Dat meldt B&O Retail, die het luxemerk heeft geholpen bij het vinden van een pand.

De winkel in Amsterdam bestaat uit drie verdiepingen, waaronder een kelder, begane grond en eerste etage. In het pand zat eerder het merk Liu Jo gevestigd. Versace zou een langdurige huurovereenkomst met de verhuurder hebben gesloten. 

In september 2018 werd Versace overgenomen door Michael Kors. Met de overname, waar Versace 150 miljoen in aandelen voor ontvangt, verandert moederbedrijf Michael Kors zijn naam in Capri Holdings. Onder het concern valt ook schoenenmerk Jimmy Choo. 

Versace bestaat al sinds 1978. Het bedrijf kwam in zwaar weer terecht toen oprichter Gianni Versace werd vermoord in Miami in 1997. Sindsdien staat zus Donatella Versace aan het roer als artistiek directeur en broer Santo heeft de dagelijkse leiding van het modemerk. Na enkele tegenvallende jaren zit het merk weer een tijdje in de lift. In 2017 behaalde Versace een omzet van 668 miljoen euro en een winst van vijftien miljoen euro.

Reacties 1


Lawrence Spierings 19 dec, 11:42

Eerste winkel van Versace in Nederland? Ik liep gisteravond toch echt langs een Versacewinkel - die in Roermond.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!