123inkt.nl overweegt rechtszaak tegen HP

123inkt.nl overweegt rechtszaak tegen HP

123inkt.nl overweegt printerfabrikant HP voor de rechter te slepen. De webwinkel wil dat het HP wordt verboden om niet-originele cartridges te blokkeren. 123inkt.nl wil zo voorkomen dat het Amerikaanse bedrijf een monopolie krijgt.

Het bedrijf zegt dat na een uitspraak in hoger beroep, in een zaak tussen HP en Stichting 123inkt-huismerk klanten. De rechter oordeelde volgens 123inkt.nl dat HP in 2016 onrechtmatig heeft gehandeld toen het de huismerkcartridges blokkeerde die bij klanten in printers waren geïnstalleerd. HP heeft klanten onjuist en gebrekkig geïnformeerd over de oorzaak en de oplossing van het probleem, zegt de rechter. Gebruikers kregen de melding dat een of meerdere cartridges beschadigd waren. Pas als ze officiële HP-inktcartridges zouden gebruiken, zou de melding verdwijnen. Maar er bleek niets mis met de huismerkcartridges. De firmware zorgde ervoor dat deze cartridges niet werden geaccepteerd.

Volgens 123inkt.nl lijkt het erop dat HP hardleers is. Zo rolde de fabrikant in april dit jaar voor een aantal printers opnieuw een firmware-update uit, die ervoor zorgde dat huismerkcartridges niet meer werkten. 123inkt.nl zegt dat het de situatie binnen enkele dagen onder controle had, maar kleinere partijen zouden er wekenlang en soms maandenlang last van hebben gehad.

Reacties

Ik had gisteren nog problemen met een 123 cartridge die niet wordt geaccepteerd door HP.
Het is toch " mijn" printer waar ik zelf de baas van wil zijn!

Geplaatst door A. Van Leeuwen op 20 december 2019 om 22:36

Welk land komt HP denk je? Dat zegt al genoeg. Money money money

Geplaatst door Robert Weesie op 21 december 2019 om 07:45

Gebruik gewoon de originele van HP. Instant perfecte service, niet duur, goede kwaliteit. 123 inkt, stel je niet aan

Geplaatst door Marcel Driessen op 21 december 2019 om 08:44

Gewoon nooit meer HP printers kopen

Geplaatst door Erik Hamwijk op 21 december 2019 om 20:52

Laatste nieuws

RetailTrends