Etos-medewerkers dc opnieuw in staking, kort geding van de baan

Etos-medewerkers dc opnieuw in staking, kort geding van de baan

Het Etos-personeel van het distributiecentrum in Beverwijk staakt maandag opnieuw. De medewerkers eisen een beter loon. 

Afgelopen donderdag en vrijdag staakte het personeel ook al. Toen was moederbedrijf Ahold Delhaize van plan om stakingsbrekers naar het dc te sturen. FNV dreigde met een kort geding, omdat het sturen van stakingsbrekers niet is toegestaan. Ahold schoof het plan van de baan en beloofde dat niet meer te zullen doen.

Donderdag legden medewerkers bij het distributiecentrum het werk neer. Een woordvoerster van Etos zei vrijdagmorgen dat het personeel het werk op dat moment had hervat. Maar volgens de FNV zijn medewerkers van een distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen naar Beverwijk gestuurd om te voorkomen dat er winkelschappen leeg raken. 

Het logistieke centrum in Beverijk bevoorraad meer dan vijfhonderd winkels in Nederland. Er werkt zo'n 240 man, grotendeels uitzendkrachten. FNV eist een structurele loonsverhoging van vijf procent. Eerdere cao-onderhandelingen liepen op niets uit. 

Reacties 1


Johan Visser 27 dec, 04:29

Ik heb daar als uitzendkracht gewerkt een aantal jaar geleden. Heel hard werken voor weinig geld. Net boven minimum loon. 2 keer per dag wordt je ook verteld hoe 'efficient' je bent. Dat was gewoon niet leuk meer. Ben daar ook zo snel mogelijk weggegaan. Het Ahold beleid waar de stakers tegen protesteren is zeer herkenbaar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!