Aantal winkels dat open is op Eerste Kerstdag stijgt opnieuw

Dit jaar opent een op de drie Nederlandse supermarkten hun deuren tijdens Eerste Kerstdag. Vijf jaar geleden waren er zo’n tweehonderd supermarkten geopend op deze dag, terwijl dat er inmiddels 1200 zijn, blijkt uit een inventarisatie van openingstijden.nl.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn de meeste supermarkten geopend; Zo’n zeventig procent. In de Bijbelbelt houden veel winkeliers de deuren juist gesloten.

Na supermarkten houden ook steeds meer drogisterijen en warenhuizen hun winkels open op Eerste Kerstdag. Kruidvat is daarbij koploper met 118 filialen en heeft het aantal geopend vestigingen meer dan verdubbeld: vorig kaar waren het er nog 54. Bij Action is ook een duidelijke toename in het aantal geopende vestigingen te zien. Vorig jaar waren er vijf winkels van de discounter open, terwijl dat er dit jaar 28 zijn. 

In de bouwmarktbranche steeg het aantal geopende winkels nauwelijks. Vorig jaar konden er twaalf bouwmarkten op Eerste Kerstdag bezocht worden, dit jaar zijn dat er vijftien.
 

Reacties 1


J.A. Vos 24 dec, 06:26

wat een flauwekul....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!