Vuurwerkverkopers waarschuwen: verbod is gevaarlijk

Vuurwerkverkopers waarschuwen: verbod is gevaarlijk

Verkopers van vuurwerk waarschuwen voor gevaarlijke situaties tijdens de jaarwisseling, als gevolg van het verbod op de verkoop van 'groot vuurwerk' zoals Chinese rollen en single shots. Dat meldt persbureau ANP

Groot vuurwerk mag vanaf volgend jaar niet meer worden verkocht. Om die reden zijn met name Chinese rollen in de aanloop naar oud en nieuw 'niet aan te slepen'. "We merken dat veel mensen extra rollen bestellen om een voorraadje aan te leggen voor volgend jaar", aldus Frits Broks van de Vuurwerkfederatie en eigenaar van de Rijswijkse Vuurwerkhandel tegen het ANP. Volgens de vuurwerkverkoper wordt Nederland zo een 'illegale vuurwerkopslag'.

Daarbij verwacht Broks dat mensen volgend jaar illegale Chinese rollen zullen kopen, die gevaarlijker zijn dan de legale variant die nu nog wordt verkocht. "Deze beslissing is een enorme blunder van de overheid." 

Het draagvlak voor een algeheel vuurwerkverbod wordt de laatste jaren steeds groter. Aan de andere kant geven Nederlanders steeds meer uit aan het knalspul, dat vorig jaar goed was voor een omzet van 70 miljoen euro. Een jaar eerder werd er voor 68 miljoen euro aan vuurwerk gekocht. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!