Na 13 jaar groen licht voor Wereldbazar Winschoten

Na 13 jaar groen licht voor Wereldbazar Winschoten

Na dertien jaar is er groen licht voor de Wereldbazar in Winschoten. De Raad van State heeft alle inhoudelijke bezwaren tegen het project van Petra van Gaanderen van tafel geveegd.

Plaatselijke winkeliers, verenigd in Retail Club Winschoten en Stichting Outlet- en Funshoppingcenter Carillon, vrezen omzetverlies en leegstand in het centrum van Winschoten door de komst van 'de grootste overdekte markt van het Noorden'. Maar volgens de hoogste bestuursrechter van het land dreigt dat gevaar niet, omdat het aanbod in de Wereldbazar heel anders is dan in het centrum.

Het gaat hoofdzakelijk om oosterse en exotische producten, handgemaakte artikelen en souvenirs. En de markt is alleen in het weekend en op feestdagen geopend. De verwachting is dat de Wereldbazar zo'n 14 duizend bezoekers in een weekend trekt. In de Wereldbazar zijn 550 kraampjes toegestaan van maximaal vijftig vierkante meter. Ook is er ruimte voor horeca. De kraampjes zijn verspreid over twee verdiepingen. Op de begane grond zijn de parkeerplaatsen.

De Raad van State blokkeerde in 2016 nog de komst van de Wereldbazar, omdat die te veel weg zou hebben van een factory outlet center. Daarna beschreef de gemeente beter aan welke eisen het aanbod moet voldoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!