Bouwmarkt Hornbach mag zich met een tuincentrum en een drive-in vestigen aan de Kuipersdijk in Enschede. De Raad van State heeft de bezwaren van concurrenten afgewezen.

Onder meer Praxis, Nettorama, Hubo, Karwei en Gamma probeerden de komst van Hornbach te voorkomen. Ze vrezen onder meer leegstand en verkeersoverlast. Ook menen ze dat de bouwmarkt niet past binnen provinciale regels. Volgens de Raad van State zal de komst van Hornbach niet tot onaanvaardbare leegstand leiden. Verder is het oordeel dat er voldoende ruimte is voor verkeer en staan provinciale regels de komst van een bouwmarkt niet in de weg, zegt de hoogste bestuursrechter.

Algemeen directeur Evert de Goede reageert opgetogen. "Dat is geweldig nieuws." Hij meldt dat de voorbereidingen direct van start gaan. Juist deze woensdag ging in Duiven de vijftiende bouwmarkt van Hornbach open. Komende zomer begint de bouw van de vestiging in Apeldoorn. De bouwmarkt in Enschede wordt de zeventiende in Nederland voor de van oorsprong Duitse keten. 

Algemeen directeur Evert de Goede zei deze week tegen RetailTrends dat de opmars van Hornbach onder meer wordt vertraagd doordat concurrenten steevast naar de rechter stappen. "Dat moet je ze nageven, in het vertragen zijn ze redelijk succesvol." Ergens de komst van Hornbach tegenhouden, is tot dusver niet gelukt.