Coop boekt omzet van ruim 1,5 miljard

Coop zag dit jaar de totale omzet met elf procent toenemen tot ruim 1,5 miljard euro. De supermarktketen kreeg er 24 winkels bij en heeft er nu 314, waarvan net iets meer dan de helft door franchisers wordt gerund.

De nieuwe winkels zijn voornamelijk omgebouwde Emté-filialen. De ombouwoperatie begon in 2018 en werd in de eerste helft van dit jaar afgerond. De omgebouwde vestigingen droegen 45 miljoen euro bij aan de omzet. Er was ook autonome groei, maar Coop meldt niet hoeveel die bedroeg. De volledige jaarcijfers worden na de ledenraadvergadering 2 april volgend jaar bekendgemaakt.

Coop deed ook online goede zaken. De coöperatie zegt dat ze twee keer harder groeide dan de markt voor thuisbezorging. E-commerce wordt 'veruit de grootste winkel van de organisatie' genoemd. De helft van de klanten bestelde via de Coop-bestelapp, tegenover dertig procent in 2018. Coop werkt aan een logistieke hub-structuur voor de bezorging.

Coop is met vernieuwingen in de winkels begonnen. Zo is er een nieuwe broodafdeling gekomen en heeft de groente- en fruitafdeling 'een grote upgrade' gekregen. 135 winkels zijn voorzien van een zogenoemd kookgemakmeubel.

Reacties 1


Frits Vries 2 jan, 14:31

Coop presteert met omzet beneden maats vergeleken met andere supermarkten

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!