Apple wil jailbreaken met rechtszaak mogelijk uitroeien

Corellium, een bedrijf dat ‘virtuele’ Apple-producten verkoopt, denkt dat Apple met een aangespannen rechtszaak het jailbreaken van iPhones probeert te verbieden. Apple stapte deze zomer naar de rechter omdat Corellium het auteursrecht van het Amerikaanse techbedrijf zou schenden.

Ceo Amanda Gorton denkt echter dat de rechtszaak een nieuwe poging van Apple is om jailbreaken te gaan. Door jailbreaken is het mogelijk om op Apple-apparaten softwaretoepassingen te laden die niet zijn erkend door de techhgigant. In een open brief schrijft Gorton dat alle beveiligingsonderzoekers, appsontwikkelaars en jailbreakers zich zorgen moeten maken. 

“Apple gebruikt de zaak als proefballon om jailbreaken de mond te snoeren. Het is duidelijk dat Apple zich niet alleen tot Corellium beperkt: ze willen alle jailbreaks uitroeien”, aldus Gorton.

Vanaf 2010 is het in de Verenigde Staten legaal om iPhones te jailbreaken. Als dit in de lopende rechtszaak alsnog illegaal wordt verklaard, bestaat de kans dat jailbreaken in latere rechtszaken opnieuw kan worden aangevochten. Apple heeft nog niet op de brief van Gorton gereageerd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!