Nieuwe cao voor distributiemedewerkers Etos

Nieuwe cao voor distributiemedewerkers Etos

De medewerkers van het distributiecentrum van Etos in Beverwijk hebben na negen dagen staken een nieuwe cao. Ze krijgen een loonsverhoging van 6,75 procent: met terugwerkende kracht vier procent over 2019 en eind dit jaar nog eens 2,75 procent.

Daarover hebben vakbond FNV en de drogisterijketen overeenstemming bereikt. De nieuwe cao loopt van 1 juni 2019 tot 1 april 2021. De leden moeten er nog mee instemmen. Tot dat moment zijn de stakingen opgeschort.

FNV-bestuurder Ali Aklalouch is blij met het akkoord. "Voor het eerst sinds 2018 is er weer een cao-resultaat voor de medewerkers. Dat is pure winst en een goede basis voor vervolgafspraken in 2021." Volgens Aklalouch hoeft het personeel ook geen vier ADV-dagen meer in te leveren, wat Etos eerder voorstelde.

De stakingsacties begonnen op 19 december. Sindsdien is er negen dagen gestaakt. Volgens de FNV waren de schappen in veel winkels inmiddels behoorlijk leeg, volgens Etos viel dat wel mee. Wel besloot Etos producten evenredig over de winkels te verdelen.

Reacties

Pas als je stopt met werken ga je meer verdienen

Geplaatst door Smooll van Dicks op 3 januari 2020 om 22:18

Laatste nieuws

RetailTrends