Aangevochten New York Pizza in Amsterdam weer dicht

De New York Pizza-vestiging in Amsterdam-Zuid is een jaar na opening weer gesloten. Het filiaal trok te weinig klanten en genereerde te weinig omzet, dat vertelt een woordvoerder van de pizzaketen tegen Het Parool

De beperkte klantenstroom is met name te wijten aan een New York Pizza-vestiging die 'relatief dicht bij' het filiaal op de Ferdinand Bolstraat zit. "Daarmee parasiteerden we ook op hun omzet. Dubbel verlies dus, eigenlijk", aldus de woordvoerder. 

New York Pizza ging in 2017 naar de rechter omdat de fastfoodketen geen vestiging op de Ferdinand Bolstraat mocht openen van de gemeente Amsterdam. Dat had te maken met het bestemmingsplan van het pand, waar alleen het horecatype 'restaurant' geopend mocht worden, en geen 'fastfoodketen'. New York Pizza bracht de zaak naar de rechter, omdat het aan alle voorwaarden van een restaurant zou voldoen. De rechter schaarde de pizzaketen wel onder fastfood, dus ging het filiaal op de Ferdinand Bolstraat niet door. New York Pizza vond begin 2018 een ander pand aan dezelfde straat, maar die vestiging is nu weer gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!