Muizenoverlast op Beverwijkse Bazaar: vijf eettentjes dicht

Muizenoverlast op Beverwijkse Bazaar: vijf eettentjes dicht

Vijf eettentjes op De Bazaar in Beverwijk zijn afgelopen zaterdag met spoed gesloten wegens muizenoverlast. Bedrijfsruimtes en apparatuur zaten onder de muizenkeutels en -urine.

Dertig inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voerden een uitgebreide inspectie uit. Er werden 93 levensmiddelenbedrijven en restaurants onderzocht. Bij vijf bedrijven was de situatie zo ernstig dat ze meteen dicht moesten. 39 ondernemers kregen een schriftelijke waarschuwing. In 22 gevallen was de overtreding ernstiger of was er sprake van herhaalde overtreding. Deze bedrijven krijgen een bestuurlijke boete of een andere sanctie. Er zijn twee processen-verbaal uitgedeeld.

Bij een eerdere controle van de NVWA bleek de overlast van muizen ook al groot. Volgens de dienst worden de muizen niet op de juiste manier bestreden door de ondernemers.

Directeur George Zapantoulis van De Bazaar zegt dat hij is geschrokken van de bevindingen van de NVWA. "Wij onderschrijven het belang van dergelijke controles en zijn blij met dit goed werkende controlesysteem." Volgens hem is De Bazaar structureel bezig met ongediertebestrijding. Zo heeft de markt gediplomeerde bestrijders in dienst en heeft De Bazaar een doorlopend contract met het ongediertebestrijdingsbedrijf Rentokil. De directeur benadrukt daarbij wel dat het de verantwoordelijkheid van individuele winkeliers is om de hygiëne in acht te nemen.

Reacties 3


J T 14 jan, 11:34

Daar hoeven we dus ook niet meer naar toe! Wat een slechte reclame voor de bazaar in Beverwijk! Geld ook voor Rentokil👎👎👎


ikke weet het 14 jan, 14:16

Ach ja waar voedsel is komen muizen en andere ongedierte op af, dit is in een supermarkt pizzeria e.d. niet anders.

Ga eens na sluitingstijd kijken op en willekeurig mc donalds parkeerplaats, de ratten en muizen hebben daar dan een geweldig feestmaal.


George Papadapulos 15 mrt, 14:26

Van 93 zaak ,61 zijn (dit is 2/3) vol met muizen.
Kan beter hele zootje AFSLUİTEN!
Corona virus komt en blijft heel makkelijk met die hygiene gedrag!!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!