Boerenactieclub Agractie kondigt nieuwe acties aan. In een statement spreekt de club van protesten op drukbezochte plekken, zoals winkelcentra en ‘buiten supermarkten’. Waar de acties precies zullen plaatsvinden, maakt Agractie niet bekend. 

Volgens Agractie worden veel producten in de Nederlandse supermarkten verkocht tegen een prijs die niet in verhouding staat tot de prijs die de boer ervoor krijgt. Met de acties wil de club bewustwording creëren onder de consument en ‘de druk opvoeren bij zowel de supermarkten als de overheid om hier iets aan te veranderen’. 

Agractie streeft er naar eigen zeggen naar om de acties binnen nu en acht weken te laten plaatsvinden, op één datum en op veertig verschillende ‘opvallende locaties’ in Nederland. Op plekken waar consumenten hun wekelijkse boodschappen doen, wil de club protesteren door er Nederlandse, onbewerkte producten uit de agrarische sector aan te bieden. 

Naast de onvrede over de supermarktprijzen, protesteerden de boeren de afgelopen maanden ook tegen het stikstofbeleid van de overheid. In december kondigde actiegroep Farmers Defence Force acties aan bij distributiecentra van supermarkten. De rechtbank in Lelystad bepaalde destijds dat de boeren er wel mochten actievoeren, maar de distributie niet mochten platleggen.