Lidl doet tabak in de ban bij 150 Nederlandse winkels

Lidl doet tabak in de ban bij 150 Nederlandse winkels

Lidl stopt binnenkort met de verkoop van rookwaren in honderdvijftig Nederlandse filialen. Vorig jaar werden al zeventig Lidl-supermarkten ‘rookvrij’ gemaakt. 

Eind januari worden geen tabakswaren meer verkocht bij de filialen in onder meer Zwolle, Breda, Utrecht en twee Lidl-winkels in Amsterdam. Ook medewerkers van de van oorsprong Duitse keten worden gestimuleerd om te stoppen met roken, laat Lidl weten. De supermarkt biedt hen kosteloos een ‘stoppen met roken’-training aan, om hen naar eigen zeggen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. 

Lidl bouwt de verkoop van tabak gefaseerd af: eind 2022 doet de keten rookwaar in de ban bij al zijn Nederlandse filialen. Hiermee wil de supermarktketen ‘bijdragen aan een rookvrije generatie’. 

Het Duitse Lebensmittel Zeitung meldt ander nieuws over de supermarktketen: Lidl zou dit jaar een webshop willen openen in Groot-Brittanië. Volgens betrokkenen zou het gaan om een webwinkel met wijn, sterke drank en non-food producten. In Nederland stopte de supermarktketen vorig jaar met de verkoop van wijn in de webshop, om zijn online assortiment ‘uitsluitend te richten op non-food’. 
 

Reacties

Bij Lidl kun je maar weinig sigaretten merken kopen, is het rookvrij zijn dan de oplossing met een "stoppen met roken" training voor niks? Is gezond zijn nu de nieuwe optie? Laten wij dan beginnen met minder plastic en in ieder geval Nederlandse waren te stallen.

Geplaatst door Ton Wurtz op 15 januari 2020 om 12:16

Laatste nieuws

RetailTrends