Lidl doet tabak in de ban bij 150 Nederlandse winkels

Lidl doet tabak in de ban bij 150 Nederlandse winkels

Lidl stopt binnenkort met de verkoop van rookwaren in honderdvijftig Nederlandse filialen. Vorig jaar werden al zeventig Lidl-supermarkten ‘rookvrij’ gemaakt. 

Eind januari worden geen tabakswaren meer verkocht bij de filialen in onder meer Zwolle, Breda, Utrecht en twee Lidl-winkels in Amsterdam. Ook medewerkers van de van oorsprong Duitse keten worden gestimuleerd om te stoppen met roken, laat Lidl weten. De supermarkt biedt hen kosteloos een ‘stoppen met roken’-training aan, om hen naar eigen zeggen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. 

Lidl bouwt de verkoop van tabak gefaseerd af: eind 2022 doet de keten rookwaar in de ban bij al zijn Nederlandse filialen. Hiermee wil de supermarktketen ‘bijdragen aan een rookvrije generatie’. 

Het Duitse Lebensmittel Zeitung meldt ander nieuws over de supermarktketen: Lidl zou dit jaar een webshop willen openen in Groot-Brittanië. Volgens betrokkenen zou het gaan om een webwinkel met wijn, sterke drank en non-food producten. In Nederland stopte de supermarktketen vorig jaar met de verkoop van wijn in de webshop, om zijn online assortiment ‘uitsluitend te richten op non-food’. 
 

Reacties

Bij Lidl kun je maar weinig sigaretten merken kopen, is het rookvrij zijn dan de oplossing met een "stoppen met roken" training voor niks? Is gezond zijn nu de nieuwe optie? Laten wij dan beginnen met minder plastic en in ieder geval Nederlandse waren te stallen.

Geplaatst door Ton Wurtz op 15 januari 2020 om 12:16

wat een dom iets
geen shag meer te verkopen..
wij moeten boeten voor de niet rokers is niet eerlijk.

Geplaatst door finie van de wardt op 26 juni 2020 om 20:37

Stoppen met roken is prima ,rookwaar verkopen bij de tabakszaken en tankstations en niet bij de supermarkten ook geweldig, zodat niet overal de jongeren verleid worden tot kopen van sigaretten
Lidl zou eigenlijk het stoppen met verkopen van tabaksartikelen sneller moeten doen

Geplaatst door Jack Van veen op 27 juni 2020 om 13:17

Tja, als je je hele leven de pest hebt gewerkt wordt alles van je afgenomen. Je shaggie is niet meer te betalen, je gaat met vage klachten maar niet meer naar de dokter omdat de medicijnen niet meer te betalen zijn. Je pensioen wordt gekort zodat je langzamerhand op de spaarzame voedselbanken bent aangewezen. Dit alles als dank voor 50 jaar noeste arbeid. Bedankt namens alle harde werkers!

Geplaatst door Jan Met de Pet op 17 juli 2020 om 17:14

Laatste nieuws

RetailTrends