Lidl doet tabak in de ban bij 150 Nederlandse winkels

Lidl doet tabak in de ban bij 150 Nederlandse winkels

Lidl stopt binnenkort met de verkoop van rookwaren in honderdvijftig Nederlandse filialen. Vorig jaar werden al zeventig Lidl-supermarkten ‘rookvrij’ gemaakt. 

Eind januari worden geen tabakswaren meer verkocht bij de filialen in onder meer Zwolle, Breda, Utrecht en twee Lidl-winkels in Amsterdam. Ook medewerkers van de van oorsprong Duitse keten worden gestimuleerd om te stoppen met roken, laat Lidl weten. De supermarkt biedt hen kosteloos een ‘stoppen met roken’-training aan, om hen naar eigen zeggen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. 

Lidl bouwt de verkoop van tabak gefaseerd af: eind 2022 doet de keten rookwaar in de ban bij al zijn Nederlandse filialen. Hiermee wil de supermarktketen ‘bijdragen aan een rookvrije generatie’. 

Het Duitse Lebensmittel Zeitung meldt ander nieuws over de supermarktketen: Lidl zou dit jaar een webshop willen openen in Groot-Brittanië. Volgens betrokkenen zou het gaan om een webwinkel met wijn, sterke drank en non-food producten. In Nederland stopte de supermarktketen vorig jaar met de verkoop van wijn in de webshop, om zijn online assortiment ‘uitsluitend te richten op non-food’. 
 

Reacties 7


Ton Wurtz 15 jan, 12:16

Bij Lidl kun je maar weinig sigaretten merken kopen, is het rookvrij zijn dan de oplossing met een "stoppen met roken" training voor niks? Is gezond zijn nu de nieuwe optie? Laten wij dan beginnen met minder plastic en in ieder geval Nederlandse waren te stallen.


finie van de wardt 26 jun, 20:37

wat een dom iets
geen shag meer te verkopen..
wij moeten boeten voor de niet rokers is niet eerlijk.


Jack Van veen 27 jun, 13:17

Stoppen met roken is prima ,rookwaar verkopen bij de tabakszaken en tankstations en niet bij de supermarkten ook geweldig, zodat niet overal de jongeren verleid worden tot kopen van sigaretten
Lidl zou eigenlijk het stoppen met verkopen van tabaksartikelen sneller moeten doen


Jan Met de Pet 17 jul, 17:14

Tja, als je je hele leven de pest hebt gewerkt wordt alles van je afgenomen. Je shaggie is niet meer te betalen, je gaat met vage klachten maar niet meer naar de dokter omdat de medicijnen niet meer te betalen zijn. Je pensioen wordt gekort zodat je langzamerhand op de spaarzame voedselbanken bent aangewezen. Dit alles als dank voor 50 jaar noeste arbeid. Bedankt namens alle harde werkers!


Gwen Geen 29 dec, 09:34

Wat een achterlijke bedoeling . Ben zelf van de jeugd en dus omdat niet iedereen achter zijn eigen keus kan blijven staan sterk in zijn schoenen moet t uit alle supermarkten want een onzin... loop ie t hoekje om staat er n groepje te roken lekker verantwoordelijk van de supermarkten gaan ze er ook boa’s voor inschakelen of komen de sigaretten gewoon terug in de supermarkt?


J E 19 mrt, 18:02

Ik rook niet maar dit is een beetje krom. Zullen we dan ook maar stoppen met het verkopen van bier en chips? Ook niet gezond toch?


Richarda Cop 13 apr, 15:16

Dat ze dan ook stoppen met het verkoop van bier en sterke drank waar de jeugd zich lazarus aan drinkt en daarbij ongelukken veroorzaken, en dat ze op latere leeftijd een nieuwe lever nodig hebben omdat die van hun kapotgezopen is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!