ACM keurt samensmelting Audax en Bruna goed

ACM keurt samensmelting Audax en Bruna goed

De overname van Bruna door Audax is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het moederbedrijf van onder meer Marskramer en AKO mag de 273 winkels van Bruna overnemen.

Omdat de winkels van Audax en Bruna concurrenten van elkaar zijn, onderzocht de ACM of er na de overname genoeg concurrentie over zou blijven. Dat is wel zo, concludeert de waakhond, die als voorbeeld andere (kantoor)boekhandels, supermarkten, grootwinkelbedrijven, tankstations en webwinkels noemt. Volgens de ACM kunnen consumenten ook na de overname op voldoende plaatsen terecht om boeken, tijdschriften, kantoor- en tabaksartikelen te kopen.

Audax heeft ruim driehonderd winkels, onder meer van The Read Shop, AKO en Bruna. Na de overname, die naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar wordt afgerond, blijven de 273 winkels van Bruna onder dezelfde naam opereren. Na de samensmelting is Audax Groep goed voor een omzet van 350 miljoen euro. 

Casper de Nooijer nam begin dit jaar het stokje over van Hubert de Leeuw, zoon van oprichter Jacques de Leeuw, als topman van Audax. RetailTrends sprak hem onder meer over de overname van Bruna. "Als je in een turbulente markt blijft stilstaan, ben je eigenlijk achteruit aan het gaan. Dat is de reden dat wij deze veranderingen doorvoeren." Lees het hele interview hier. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!