Mannenkledingmerk C.P. Company opent binnenkort een flagshipstore in Amsterdam, meldt Fashion Magazine.it. Het wordt de eerste Nederlandse winkel van het bedrijf, dat een eigen filiaal in Milaan en één in Beijing heeft. 

De opening van de Amsterdamse winkel staat gepland voor 31 maart. In 2021 wil het merk, opgericht in 1978, ook met eigen winkels uitbreiden naar Londen, Seoul en Parijs. Volgens het Italiaanse nieuwsplatform groeit C.P. Company sinds de overname door Tristate Holdings in 2015 met veertig procent per jaar. Het merk richt zich op streetwearkleding voor mannen en jongens. De producten worden per item geverfd, waardoor geen een wassing hetzelfde is.

Naast de huidige twee brandstores heeft C.P. Company meerdere shop-in-shops en wereldwijd duizend verkooppunten (het label ligt onder meer bij de Bijenkorf), waarvan driehonderd in Italië. Daarnaast heeft de herenketen een webshop, beschikbaar in acht talen en goed voor vijf procent van de totale omzet, laat ceo Lorenzo Osti weten. Het Verenigd Koninkrijk is de grootste markt voor het merk, gevolgd door thuisland Italië, Korea en Frankrijk.