Doorstart Sissy-Boy verloopt moeizaam

Doorstart Sissy-Boy verloopt moeizaam

De doorstart van modeketen Sissy-Boy onder Termeer Groep gaat stroef. Van drie locaties is nog steeds niet bekend of deze overgedragen kunnen worden. Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag, dat door RTL Z als eerste is opgemerkt.

In totaal worden er veertig Nederlandse winkels overgedragen aan Termeer. Die overdracht verloopt moeizaam, volgens curatoren Willem Jan van Andel en Frédéric Verhoeven. Van drie locaties is de overname zelfs nog onzeker stellen de curatoren. Een woordvoerster van Sissy-Boy laat weten daar niet bekend mee te zijn.

Voor de overname van de vestiging in Den Haag diende een kort geding met de verhuurder, die door de curatoren werd verloren en vervolgens moest de winkel ontruimd worden. Ook de curatoren werden door Termeer voor de rechter gesleept, omdat de doorstarter vond dat de curatoren bepaalde verplichtingen niet nakwamen, aldus het verslag.

Volgens de curatoren kan de eindafrekening plaatsvinden als de overname van de locaties is afgerond. De doorstarter neemt tachtig procent van de 625 personeelsleden over. 

Sissy-Boy ging in april 2019 failliet en maakte een doorstart onder Termeer Groep, het moederbedrijf van Sacha en Manfield. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!